2 anys en crisi

El mercat dels automòbils no s’ha recuperat de la crisi de la covid-19, que va començar l’any 2020.

Amb ella, també va venir la crisi dels components. Aquesta crisi va portar al sector automobilístic a tenir pèrdues fins a 2023 i una escassetat de cotxes nous. Dels quals, els terminis de lliurament de vehicles es van multiplicar x3.

D’altra banda, l’estoc de cotxes de segona mà cada vegada es redueix més per la seva major velocitat de venda. I en comparació a l’any anterior, s’han venut un 34% més de cotxes de segona mà.

Fidelitat

El sector automobilístic no para d’evolucionar i les marques no poden descansar en cap moment. Per això, un factor molt important per a les marques és la fidelitat que transmeten als seus clients.

Avui dia, les marques amb major fidelitat a Espanya són Peugeot, Toyota, Mercedes-Benz i Suzuki. Destacant després Porsche per ser el líder en fidelitat per la seva concepció de marca de luxe.

Preus

Durant els últims anys, el món dels automòbils ha anat canviant en molts àmbits. Però avui, ens centrarem en el preu dels cotxes i com es troben actualment.

Avui dia, la zona d’Espanya on tenen els preus més alts és en el nord de la península. I, per contra, les zones on hi ha millors ofertes de vehicles són en la comunitat d’Aragó, les illes Canàries i la comunitat de Madrid.

Diferències de génere

Saps quines diferències hi ha en la mena de cotxe que trien les dones i els homes?

Les dones tendeixen més a comprar cotxes petits, que sobretot siguin pràctics i de gamma generalista, que funcionin amb gasolina.

En canvi, els homes tendeixen més a tenir cotxes grans, destacant els SUV. Els quals han de ser de gamma alta i preferiblement híbrids i elèctrics.